ГоловнаСвіт

Брейвік пообіцяв прийняти обвинувальний вирок

Терориста можуть відправити у в'язницю на 21 рік.

Брейвік пообіцяв прийняти обвинувальний вирок

Норвезький ультраправий терорист Андерс Брейвік заявив, що не оскаржуватиме обвинувальний вирок, якщо його визнають осудним.

"Немає жодної причини, через яку я подавав би апеляцію, якщо мене оголосять кримінально відповідальним за вчинене", - сказав Брейвік.

Раніше він давав зрозуміти, що волів би бути покараним, як людина, що зробила свої злочини при здоровому глузді, а не відправитися на примусове лікування в психіатричну лікарню.

Зараз суд у його справі володіє результатами двох протилежних за змістом психіатричних експертиз. Згідно з першою, він страждає на параноїдальну шизофренію, у другій його названо загалом здоровим.

Якщо суд вирішить, що Брейвік здоровий, його відправлять до в'язниці на термін до 21 року (більш тривалого покарання місцеве законодавство не передбачає). Якщо ж терориста оголосять неосудним, то його, радше за все, відправлять на довічне лікування в психіатричну лікарню.

Нагадаємо, 22 липня 2011 року Брейвік підірвав бомбу в центрі Осло, після чого вирушив у літній молодіжний табір, де почав убивати всіх підряд з автомата. Загальне число жертв його злочинів сягнуло 77 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram