ГоловнаСвіт

Французький прем'єр: структурні фонди ЄС могли б допомогти Греції

Світова спільнота продовжує боротьбу за економіку Греції.

Французький прем'єр: структурні фонди ЄС могли б допомогти Греції
архивное фото
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Франції Жан-Марк Ейро заявив у середу, що лідери Євросоюзу мають обговорити використання коштів структурних фондів блоку, щоб зміцнити боротьбу за економіку Греції.

Про це повідомляє Reuters 23-го травня.

Соціалістичний глава уряду закликав вжити нових заходів із пожвавлення грецької економіки і допомогти країні уникнути "катастрофічного" виходу з єврозони, який також негативно вплине на інші частини блоку.

"Так що є можливість, наприклад, за допомогою структурних фондів (ЄС) допомогти "перезавантажити" (грецьку) економіку, тому що ми повинні дати грекам перспективу так чи інакше", - сказав він.

Структурні фонди спочатку були створені, щоб допомогти привести бідні країни блоку у відповідність з іншими.

Ейро висловив свої зауваження напередодні візиту новообраного президента Франції Франсуа Олланда на неформальний саміт ЄС пізніше в середу. Європейські лідери зустрінуться, щоб обговорити способи вдихнути життя в свої постраждалі економіки.

"Зустріч Франсуа Олланда і (канцлера Німеччини) Анґели Меркель підняла питання про додаткові дії, щоб допомогти Греції зміцнити свою економіку", - зазначив Ейро, маючи на увазі перше засідання лідерів двох країн, яке відбулося 15-го травня.

"Переважна більшість (греків) хоче залишитися в зоні євро. Ми повинні допомогти їм", - додав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram