ГоловнаСвіт

Єврозона готується до можливого виходу Греції з єдиного валютного простору

Країни єврозони готуються до можливих наслідків.

Єврозона готується до можливого виходу Греції з єдиного валютного простору

Чиновники єврозони домовилися, що кожна країна зони євро має підготувати індивідуальний план на випадок, якщо Греція вирішить покинути єдиний валютний простір.

Про це повідомляє Reuters у середу, 23 травня, з посиланням на чиновників єврозони.

Такої домовленості було досягнуто під час телеконференції Робочої групи Єврогрупи (РГЄ), яка почалася о 09:00 EDT (1300 GMT) в понеділок і тривала близько години. Крім підтвердження від чиновників, Reuters бачив меморандум, складений державою-членом єврозони, де докладно аналізують деякі елементи, що їх країни єврозони повинні розглянути.

РГЄ складається з чиновників, які готують зустрічі міністрів фінансів, а також входять до складу ради тимчасового фонду фінансової допомоги, Європейського фонду фінансової стабільності (ЕФФС).

"РГЄ вирішила, що кожна країна зони євро має підготувати резервний план, індивідуально, для потенційних наслідків виходу Греції з (зони) євро", - сказав один із чиновників єврозони, знайомий із цим питанням.

"Нічого не було підготовлено досі на рівні зони євро, тому що боялися витоку", - сказав чиновник.

Інший чиновник підтвердив угоду, якої досягла РГЄ в понеділок.

У документі докладно розписано потенційні витрати окремих держав-членів єврозони в зв'язку з виходом Греції з єдиного валютного простору і сказано: якщо це відбудеться, слід шукати "люб'язного розлучення". У ньому також зазначено, якщо Греція вирішить піти, ЄС і МВФ можуть допомогти країні виконати таке рішення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram