ГоловнаСвіт

Покоївка висунула Стросс-Канові нові звинувачення

Адвокат Діалло сподівається долучити до справи нові факти.

Покоївка висунула Стросс-Канові нові звинувачення
Фото: EPA/UPG

У цивільному позові, який подала покоївка нью-йоркського готелю Sofitel Нафіссату Діалло проти колишнього директора-розпорядника МВФ Домініка Стросс-Кана, якого вона звинувачує у зґвалтуванні, з'явився новий пункт.

Він стверджує, що одна з причин, чому Діалло стала жертвою - "женоненависництво" Стросс-Кана. У доповненому позові, поданому позивачкою до суду нью-йоркського району Бронкс, сказано, що Стросс-Кан відчуває, принаймні частково, ворожість до жінок, через що і скоїв насильницький злочин.

За словами адвоката покоївки Дугласа Вігдора, цей крок дозволить долучити до справи випадки сексуальних дій, скоєних Стросс-Каном щодо інших жінок без їхньої згоди, скориставшись чинним у Нью-Йорку законом про захист жертв гендерно мотивованого насильства.

Нагадаємо, Стросс-Кан пішов із посади керівника МВФ у травні минулого року після того, як його звинуватили у зґвалтуванні покоївки готелю в Нью-Йорку, але справу закрили через відсутність доказів.

Днями прокуратура Лілля (Франція) розпочала попереднє розслідування можливої причетності екс-голови МВФ Домініка Стросс-Кана до групового зґвалтування співробітниці ескорт-служби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram