ГоловнаСвіт

Сирійські повстанці викрали паломників

Родичі заблокували кілька доріг.

Сирійські повстанці викрали паломників
архивное фото

Сирійські повстанці у вівторок викрали щонайменше 13 ліванських шиїтських паломників у місті Алеппо на півночі країни.

Про це повідомляє агентство Reuters.

Пілігрими поверталися з поїздки Іраном - найбільшою у світі шиїтською державою. Родичі викрадених вийшли на вулиці і заблокували кілька доріг.

Інцидент стався через два дні після того, як у Лівані військові застрелили імама-суніта і ще одного прихильника руху, який виступає проти влади Сирії.

Зазначимо, після повідомлень про загибель імама мешканці району Аккарі, де це сталося, вийшли на демонстрацію і на знак протесту заблокували кілька доріг.

У північній частині Лівану, зокрема в адміністративному центрі Північного Лівану - місті Триполі, останнім часом відбуваються сутички між сунітським населенням, яке підтримує повстання в Сирії, й алавітами (відгалуження шиїтського ісламу), які підтримують президента Сирії Башара Асада.

Нагадаємо, в Сирії понад рік не вщухають антиурядові протести. Щодня надходять повідомлення про загибель людей - і мирних громадян, і працівників силових структур. За даними ООН, загальне число жертв перевищило дев'ять тисяч осіб, близько 230 тисяч стали біженцями, близько мільйона людей потребують гуманітарної допомоги.

Зараз у країні панує крихке перемир'я, за дотриманням якого покликані стежити спостерігачі ООН.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram