ГоловнаСвіт

Прокуратура перевіряє участь Стросс-Кана в груповому зґвалтуванні

Повія заявила, що Стросс-Кан намагався у грубій формі примусити її до сексуальних взаємин.

Прокуратура перевіряє участь Стросс-Кана в груповому зґвалтуванні
Фото: EPA/UPG

Прокуратура Лілля (Франція) відкрила попереднє розслідування можливої причетності екс-голови МВФ Домініка Стросс-Кана до групового зґвалтування співробітниці ескорт-служби.

Про це повідомляє в понеділок агентство Франс Прес.

На початку травня французька газета Figaro повідомила, що Стросс-Канові можуть висунути звинувачення у співучасті в груповому зґвалтуванні повії з Бельгії в одному з готелів у Вашингтоні в грудні 2010 року. За даними агентства Франс Прес, учасників оргії також підозрюють у сутенерстві.

Як повідомляла раніше Figaro, судові слідчі з міста Лілль, які ведуть розслідування справи про проституцію в місцевому готелі Carlton, одним з обвинувачених у якому проходить екс-голова МВФ, ще 28 березня 2012 року передали в прокуратуру документи, що базувалися на свідченнях співробітниці ескорт-служби з Бельгії Анн-Марі С. і її "колеги по цеху" Орелі Д.

За даними газети, обидві жінки 16 грудня 2010 року перебували в якомусь готелі W. у Вашингтоні з Домініком Стросс-Каном, комісаром поліції Жан-Крістофом Лагардом, підприємцем Фабрісом Пашковським, а також колишнім директором філії компанії BTP Eiffage Давидом Роке.

Під час слідства Анн-Марі, яка проходила свідком у цій справі, заявила, що Стросс-Кан намагався у грубій формі примусити її до сексуальних взаємин. За словами дівчини, вона просила Стросс-Кана зупинитися, проте він не слухав її. Тим часом її "напарниця" Орелі, яка теж перебувала в кімнаті, у своїх свідченнях повідомляла, що не чула, щоб Анн-Марі відмовлялася від близького "спілкування" з екс-головою МВФ.

Як зазначає Франс Прес, адвокати Стросс-Кана вельми скептично поставилися до показань Анн-Марі і Орелі, зазначивши, що "зроблені дівчатами заяви суперечать одна одній".

Тривалий скандал про сексуальні пригоди Домініка Стросс-Кана розпочався рік тому. Його затримали в Нью-Йорку 14 травня 2011 року на підставі заяви покоївки готелю Sofitel Нафіссату Діалло про спробу зґвалтування з боку високопоставленого постояльця. Екс-голова МВФ кілька днів провів у в'язниці, а потім опинився під домашнім арештом. Стросс-Кан пішов із посади директора-розпорядника МВФ 19 травня 2011 року.

Кримінальну справу проти нього було закрито 23 серпня після того, як прокуратура заявила, що покоївка, ймовірно, збрехала, даючи свідчення під присягою, оскільки неодноразово раніше обманювала різні органи.

Колишньому голові МВФ 26 серпня повернули паспорт, і 4 вересня він повернувся до Франції.

На початку серпня минулого року Діалло розпочала проти Стросс-Кана цивільний процес - цього разу, щоб отримати від нього матеріальну компенсацію. Суд розпочав розгляд цивільного позову Діалло 1 травня 2012 року.

Стросс-Кан у середині травня 2012 року подав зустрічний позов на мільйон доларів проти покоївки Діалло. Стросс-Кан звинувачує покоївку в тому, що хибні звинувачення з її боку не тільки коштували йому посади голови МВФ, а й зіпсували ділову репутацію, позбавивши перспектив зайняти іншу відповідальну посаду. Зокрема, як зазначив Стросс-Кан, "дехто вважав його претендентом на посаду президента Франції".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram