ГоловнаСвіт

Відкриття нового аеропорту в Берліні відклали на рік

Авіакомпанії розраховували на збільшення пасажиропотоку.

Відкриття нового аеропорту в Берліні відклали на рік
Аэропорт Берлин-Бранденбург
Фото: avianews.com

Відкриття нового берлінського аеропорту знову відкладено майже на рік, йдеться в офіційній заяві мера Берліна Клауса Воверайта. Єдиний аеропорт Берліна - Бранденбурга імені Віллі Брандта відкриють 17 березня 2013 року.

Спочатку передбачали, що аеропорт почне роботу наприкінці жовтня 2011 року. Проте потім цю дату перенесли на червень 2012 року. На початку травня, коли вже почалася активна підготовка до відкриття, з'ясувалося, що його знову доведеться відкласти - орієнтовно до серпня. Офіційною причиною затримки названо несправність системи протипожежної безпеки.

У зв'язку з черговим зривом відкриття директор із технічного оснащення аеропорту Манфред Кертген позбувся своєї посади. Таке рішення ухвалила наглядова рада аеропорту.

Авіаперевізники були обурені рішенням керівництва аеропорту знову відкласти відкриття. Наразі в німецькій столиці функціонують два аеропорти: Tegel і Schoenefeld. Аеропорт Tegel мають закрити незадовго до відкриття нового аеропорту імені Віллі Брандта, частиною якого стане Schoenefeld. Авіакомпанії розраховували на збільшення пасажиропотоку у зв'язку з новим аеропортом, однак тепер їм доведеться знову переглядати свої плани.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram