ГоловнаСвіт

У Таджикистані заборонили фільми жахів і бойовики

Кінокомедію "Диктатор" з англійським актором Сашею Бароном Коеном не демонструватимуть у Таджикистані.

У Таджикистані заборонили фільми жахів і бойовики
Фото: ukranews.com

Державна установа "Таджиккіно" ввела заборону на показ і продаж іноземної відео- та кінопродукції, де присутні сцени насильства, вбивства і бойові дії.

При цьому чиновники рекомендують розвивати власну кіноіндустрію і знімати фільми, які виховували б у громадян країни патріотичні почуття.

"Ми будемо вилучати з продажу всі іноземні фільми зі сценами насильства, побоїщ і вбивств. І заохочуватимемо показ зарубіжних фільмів, що пропагують високі моральні цінності", - заявив директор Таджиккіно Давлат Сафар.

Таджицька влада вважає, що демонстрація бойовиків і фільмів жахів, а також кіно про бандитів може негативно вплинути на молодь.

"Будь-які розмови про свободу вибору в цьому випадку недоречні, оскільки демократія теж має певні межі, - додав Сафар. - Нам необхідно контролювати, що дивляться наші діти".

Глава "Таджиккіно" заявив, що заборона не торкнеться історичних кінострічок, що розповідають про реальні події. Присутність у цих картинах елементів насильства виправдано.

Нагадаємо, кінокомедію "Диктатор" із відомим англійським актором Сашею Бароном Коеном не демонструватимуть у Таджикистані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram