ГоловнаСвіт

Стів Джобс хотів випустити iCar

У багатьох автомобілях є підтримка iPod.

Стів Джобс хотів випустити iCar
Стив Джобс
Фото: segodnya.ua

Одним з проектів колишнього керівника Apple Стіва Джобса перед смертю була розробка автомобіля. Один із засновників Apple і колишній виконавчий директор корпорації Стів Джобс мав намір створити автомобіль під назвою iCar, повністю розробивши його дизайн і конструкцію.

Про це повідомив один із членів ради директорів Apple та глава роздрібної мережі J. Crew Мікі Дрекслер.

"Погляньте на автоіндустрію - це трагедія для Америки. Хто проектує автомобілі? Перед своєю смертю Стів мріяв про те, щоб розробити iCar, і я думаю, компанія змогла б зайняти близько 50% ринку. Однак проект так і не був втілений", - сказав Дрекслер.

Нагадаємо, Стів Джобс помер 5 жовтня 2011 року через прогресуючу злоякісну пухлину.

Проект автомобіля приєднався до списку інших проектів, над якими думав і працював Джобс, але яким не судилося втілитися в життя. Офіційна біографія "Ікони американського бізнесу", написана Уолтером Айзексоном і випущена в жовтні минулого року, розкрила інформацію про те, що Джобс працював над телевізором Apple.

За інформацією неофіційних джерел, реалізація проекту триває, і побачити телевізор, імовірно, можна буде до кінця 2012 року.

Інший проект - розробка інтер'єру для яхти, над яким також працював засновник Apple. Його партнером у цій справі був французький дизайнер Філіпп Старк. Зараз проект перебуває в руках вдови Джобса, Лорен.

Apple давно працювала над факультативними розробками в галузі інформаційно-розважальних систем транспортних засобів. У багатьох автомобілях є підтримка iPod. А в лютому цього року компанія Mercedes-Benz представила автомобільну мультимедійну систему з підтримкою функції голосового управління Apple Siri.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram