ГоловнаСвіт

Президент Греції розпустив парламент

Грецький парламент був обраний 6 травня.

Президент Греції розпустив парламент
Фото: EPA/UPG

Президент Греції Каролос Папуліас, як і очікували раніше, розпустив у суботу парламент і призначив вибори на 17 червня.

Грецький парламент обрали 6 травня, однак партії, які входять до нього, не змогли домовитися про формування уряду. У минулий четвер привели до присяги так званий службовий уряд з обмеженими повноваженнями, який має привести країну до нових виборів.

Главою службового уряду був призначений голова верховного адміністративного суду Панайотіс Пікраменос, депутат від правоцентристської партії "Нова демократія".

У грецькому парламенті 300 депутатів. У нинішньому складі найбільша фракція - правоцентристська "Нова демократія", у якій 108 місць проти 91 у минулому складі. Друге місце у коаліції радикальних лівих сил СІРІЗА - 52 замість 13 за результатами минулих виборів. Лівоцентристська партія ПАСОК замість 160 місць, отриманих на виборах 2009 року, зуміла зібрати лише 41 голос. Нещодавно створена права партія "Незалежні греки" отримала 33 мандати, комуністи - 26, "Демократичні ліві сили" - 19 місць. Вперше до парламенту пройшла відкрито неонацистська партія "Золота зоря", у якої тепер 21 депутатський мандат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram