ГоловнаСвіт

Путін упорядкував використання "мигалок"

"Мигалок" на машинах органів влади стане вдвічі менше.

Путін упорядкував використання "мигалок"
Фото: www.autocentre.ua

У Росії залишиться 569 автомобілів органів влади, на яких будуть встановлені "мигалки".

Указ про це 19 травня підписав президент країни Володимир Путін, він набуває чинності 1 липня 2012 року.

Раніше спецсигнали було дозволено ставити на 1040 машин: без "мигалок" залишилися апарат уряду, вищі суди, багато міністерств, майже всі федеральні агентства і служби, ЦВК, регіональна законодавча влада. Губернатори тепер зможуть користуватися спецсигналами тільки в своїх суб'єктах федерації.

Так, за ФСБ РФ закріплюється 197 машин з мигалками, за МВС - 100, за Державною фельд'єгерської службою - 60, керівниками суб'єктів федерації - 83, урядом РФ - 28, адміністрацією президента РФ - 20, Генпрокуратурою - 30, Слідчим комітетом - 12, Міноборони - 20, Радою Федерації - 5, Держдумою - 8, за СЗР, ФСКН, ГУСП, Управління справами президента РФ, ФАС, Росфінмоніторингу - по одному.

Крім того, мигалки будуть на машинах екстрених служб, які для цього мають бути позначені "спеціальними кольорографічними схемами на зовнішній поверхні". Це машини пожежної охорони, поліції, швидкої медичної допомоги, аварійно-рятувальних служб, військової автомобільної інспекції, слідчих органів СК РФ і Держнаркоконтролю. Ці машини зі спецсигналами повинні використовуватися тільки "для здійснення невідкладних дій щодо захисту життя і здоров'я громадян", нецільове використання заборонено.

Видавати дозволи на встановлення звукових і світлових сигналів, а також контролювати їх використання доручено МВС РФ.

Путін пообіцяв скоротити кількість "мигалок" незабаром після своєї перемоги на президентських виборах і заявляв, що це може бути зроблено ще до інавгурації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram