ГоловнаСвіт

МВФ призупинив кредитування Греції

Греція не отримає грошей від фонду, у кожнім разі, до середини червня.

МВФ призупинив кредитування Греції
Фото: EPA/UPG

Міжнародний валютний фонд вирішив призупинити контакти з Грецією, яку він кредитує разом з ЄС, до парламентських виборів 17 червня.

Організація не співпрацюватиме з тимчасовим урядом, повідомляє агентство "Франс Прес" із посиланням на фонд.

"Ми з нетерпінням чекаємо, щоб встановити контакт із (новим, - ред.) урядом, тільки-но його буде сформовано (...) після виборів", - наводить агентство слова представника МВФ.

При цьому він не вказав точного терміну відновлення переговорів місії МВФ із представниками грецької влади. "Важливо зазначити, що наша місія (в Афінах, - ред.) буде там після виборів. Не можу назвати точної дати", - сказав він.

Грецьким політикам після парламентських виборів 6 травня, на яких жодна партія не набрала більшості і не змогла зібрати коаліцію для управління країною, так і не вдалося сформувати уряд. У зв'язку з цим президент країни оголосив про формування тимчасового уряду з обмеженими повноваженнями, який працюватиме до нових виборів 17 червня. У четверчлени уряду склали присягу.

Основна причина невдач у формуванні уряду - розбіжності щодо доцільності проведення заходів жорсткої економії. Греція зобов'язалася скорочувати бюджет в обмін на пільгові кредити від ЄС і МВФ, без яких країні доведеться оголосити дефолт за суверенними борговими зобов'язаннями і покинути єврозону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram