ГоловнаСвіт

Путін узяв курс на Білорусь, Середню Азію і Китай

У графіку Путіна немає Україну.

Путін узяв курс на Білорусь, Середню Азію і Китай
Фото: EPA/UPG

Першою зарубіжною поїздкою президента РФ Володимира Путіна стане візит у Білорусь 31 травня.

Відразу після Білорусі Путін, радше за все, вирушить у Німеччину та Францію, розповіли "Відомостям" два чиновники Кремля.

Підготовка робочого візиту президента в Париж триває, підтвердила особа, близька до французького МЗС. Людина з російського МЗС розповіла, що підготовчі процедури ведуть і щодо візиту в Берлін. Представник посольства Німеччини в Москві факт візиту до канцлера ФРН Анґели Меркель не підтвердив, але й не спростував.

З Європи, за даними співрозмовників "Відомостей" у Кремлі, Путін приїде до Петербурга, де візьме участь у роботі саміту Росія-ЄС 3-4 червня. І лише після цього вирушить у східне турне: спочатку до Узбекистану, потім до Пекіна на саміт Шанхайської організації співпраці (ШОС) 6-7 червня. На зворотному шляху з Китаю він може здійснити візит до Казахстану, додають співрозмовники.

Як відомо, Володимир Путін 9 травня заявив президентові США Бараку Обамі, що він не зможе приїхати на саміт "великої вісімки", який пройде 18-19 травня. Він пояснив це тим, що буде зайнятий формуванням нового уряду. Замість себе Путін відправив на саміт прем'єра Дмитра Медведєва.

Після цього ЗМІ повідомили, що першою країною закордонного візиту Путіна стане одна з держав пострадянського простору. Основними варіантами були Казахстан і Білорусь. За даними "Відомостей", російський президент може відвідати Астану на зворотному шляху з Китаю.

Володимир Путін вступив на свій третій президентський термін 7 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram