ГоловнаСвіт

КНДР модернізує ракетний полігон на мисі Мусудан

Північна Корея оголосила себе ядерною державою у 2005 році.

КНДР модернізує ракетний полігон на мисі Мусудан
Полигон на мысе Мусудан
Фото: РИА Новости

Північна Корея, ймовірно, проводить роботи з модернізації ракетного полігону на мисі Мусудан на північному сході країни, повідомляє в середу японське агентство Кіодо з посиланням на неназвані дипломатичні джерела.

Можливо, йдеться про будівництво нового пускового майданчика для балістичних ракет.

Раніше надходили повідомлення, що полігон на мисі Мусудан застарів, проте існують побоювання, що з нього після модернізації можуть запустити ракети в бік Японського моря, зазначає агентство.

КНДР 13 квітня здійснила запуск ракети-носія "Инха-3" із супутником "Кванменсон-3". Запуск був невдалим. Багато країн вважають його завуальованим випробуванням балістичної ракети, яка може нести ядерний заряд.

ЗМІ Південної Кореї раніше повідомляли, що, за даними південнокорейських розвідслужб, Північна Корея готується провести чергове підземне ядерне випробування. Такий висновок зроблено після отримання супутникових фотографій північнокорейського полігону, де 2006-го і 2009 роках уже проводили підземні ядерні випробування.

Північна Корея оголосила себе ядерною державою у 2005 році. 2006-го і 2009 роках КНДР провела підземні ядерні випробування, які викликали протести з боку міжнародного співтовариства. У відповідь на дії Пхеньяна Рада Безпеки ООН ухвалила низку резолюцій, що вимагають від КНДР припинити діяльність в ядерній сфері. У резолюціях 1718 і 1874, крім санкцій, містяться вимоги до КНДР не проводити ядерні випробування і запуски балістичних ракет, відмовитися від наміру володіти ядерною зброєю і повернутися до переговорів про денуклеаризацію Корейського півострова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram