ГоловнаСвіт
Спецтема
Выборы президента США

Буш-молодший підтримав Ромні на виборах

До теперішнього часу Ромні є беззаперечним лідером перегонів.

Буш-молодший підтримав Ромні на виборах
Джордж Буш-старший и Митт Ромни на встрече в Хьюстоне
Фото: РИА Новости

Екс-президент США Джордж Буш-молодший підтримав у вівторок колишнього губернатора Массачусетса Мітта Ромні як єдиного кандидата від Республіканської партії на майбутніх президентське виборах 6 листопада.

"Я - за Мітта Ромні", - сказав Буш в інтерв'ю телеканалу ABC.

Телеканал зазначає, що коментар в екс-президента вдалося взяти з великими труднощами. Протягом кількох місяців він зберігав інтригу щодо того, кого має намір підтримати. Буш відповів на запитання АВС у Вашингтоні перед виступом в одному з гуманітарних інститутів.

"Він сказав це за зачиненими дверима ліфта", - наводить АВС подробиці короткого інтерв'ю.

Про підтримку Ромні Буш заявив останнім зі своєї сім'ї - раніше екс-губернатора підтримали його брат, екс-губернатор Флориди Джеб і батьки: колишній президент Джордж Буш-старший і його дружина Барбара. Колишня перша леді вже встигла взяти участь у передвиборних заходах Ромні.

Нині боротьбу за номінацію в якості єдиного кандидата на виборах продовжують два республіканці: політик помірного штибу, колишній губернатор Массачусетсу Ромні та конгресмен із Лібертаріанською програмою Рон Пол. Останній напередодні заявив про те, що припиняє "активну кампанію" і не братиме участі в праймеріз, а замість цього зосередиться на "зборі" голосів делегатів для запланованого на серпень партійного з'їзду на зборах активістів партії в штатах.

До теперішнього часу Ромні є беззаперечним лідером перегонів - він заручився підтримкою 919 делегатів на майбутньому партійному з'їзді, Пол - лише 82. Для затвердження єдиним кандидатом необхідно 1144 голосів делегатів.

Від демократів у виборах братиме участь чинний президент Барак Обама, який, за даними різних опитувань, випереджає за популярністю Ромні на 7-10%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram