ГоловнаСвіт

Телебачення навчить якутів танцювати осуохай

Танок символізує життєве коло.

Телебачення навчить якутів танцювати осуохай
Осоухай
Фото: Lenta.ru

Якутське телебачення запустить в ефір навчальну програму для бажаючих освоїти національний танок осуохай, повідомляється на сайті уряду республіки. Перше телевізійне заняття відбудеться в середу, 16 травня. Танцювальна програма вийде в ефір о 19:30.

Головна ідея програми про осуохай полягає в тому, щоб навчити якутів правильно виконувати національний танок, аби влітку 2012 року всі бажаючі могли станцювати його на вулиці і встановити таким чином світовий рекорд. Якути мають намір зареєструвати у Книзі рекордів Гіннесса наймасовіший осуохай. Очікують, що танок водитимуть близько десяти тисяч чоловік.

Спроба встановити рекорд призначена на 23 червня, вказує прес-центр "Сітім - Рекорд Осуохай". Захід буде приурочено до святкування Исиаха, якутського Нового року, який за традицією відзначають влітку (зазвичай він випадає на дату між 10 і 25 червня). Одним з елементів святкування є виконання танку осуохай.

Осоухай - це масовий танок, який люди водять, взявшись за руки. Танок символізує життєве коло. Його починають з лівої ноги і рухаються в колі у напрямку Сонця. Під час танцю його учасникам необхідно повторювати за заспівувачем все, що той викрикує.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram