ГоловнаСвіт

Меркель звільнила з посади міністра навколишнього середовища

Норберт Реттген є однопартійцем канцлера.

Меркель звільнила з посади міністра навколишнього середовища
Фото: EPA/UPG

Канцлер Німеччини Анґела Меркель у середу, 16 травня, звільнила з посади міністра навколишнього середовища, захисту природи та безпеки реакторів ФРН, свого однопартійця Норберта Реттгена.

Про це вона заявила в середу на прес-конференції в Берліні.

"Сьогодні я запропонувала федеральному президенту звільнити Норберта Реттгена від обов'язків міністра навколишнього середовища Німеччини", - сказала вона. Глава німецького уряду водночас не уточнила, чи був цей крок її ініціативою, чи міністр попросив сам про свою відставку.

Норберта Реттгена на посаді міністра навколишнього середовища, за словами канцлера, замінить її однопартієць, керівник справами фракції Християнсько-демократичного союзу (ХДС) в бундестазі Петер Альтмаєр.

Кадрові зміни в федеральному уряді стали результатом нищівної поразки ХДС на парламентських виборах у землі Північний Рейн-Вестфалія 13 травня, де консерватори отримали тільки 26,3% голосів виборців. Норберт Реттген, який очолював виборчий список партії, визнав поразку і відразу після оголошення попередніх результатів виборів склав із себе повноваження керівника відділення ХДС в цій землі. Однак опозиція визнала це недостатнім і закликала політика звільнити також міністерське крісло в Берліні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram