ГоловнаСвіт

Соціологи з'ясували, що буде, якщо зникне інтернет

Серед потенційних самогубців переважають жінки.

Соціологи з'ясували, що буде, якщо зникне інтернет
Фото: Global Look Press

Американські вчені зацікавилися тим, як відреагували б люди, котрі "підсіли" на спілкування в соціальних мережах та інших соціальних медіа, якби в їхній країні раптом назавжди заборонили доступ в Інтернет.

Дослідники опитали 4 тис. осіб (2 тис. чоловіків і 2 тис. жінок), тісно пов'язаних з інтернет-діяльністю, повідомляє S2 - Новини для гиків. 67% опитаних у разі зникнення глобальної мережі поміняли б місце проживання, переїхавши туди, де проблем з Інтернетом немає. Для них значно важливіше завжди залишатися на зв'язку в Facebook, Twitter тощо, ніж патріотизм і прихильність до своєї країни.

14% кажуть, що, радше за все, впали би на невизначений час у депресію, оскільки вони розгубились би і не знали, чим себе зайняти.

11% були б раді такому розвитку подій, тому що усвідомлюють свою інтернет-залежність, скаржачись на брак часу і розбіжності з близькими через це.

6% замінили б інтернет на комп'ютерні ігри. Це допомогло б відволіктися на перший час і сприяло б придушенню інтернет-залежності в подальшому.

Нарешті, ще майже 2% опитаних заявили, що покінчили б життя самогубством, оскільки всі важливі події в їхньому житті відбуваються саме в онлайн. Без інтернету і можливості віртуального спілкування вони навіть не уявляють свого подальшого існування. Примітно, що серед потенційних самогубців переважають жінки (64 із 78 опитаних).

Керівник дослідження вважає, що отримані дані підтверджують те, наскільки масштабно розвиваються інтернет-технології і яку небезпеку можуть становити для людей. Особливо це стосується підростаючого покоління, яке найбільше потрапляє під вплив інтернету.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram