ГоловнаСвіт

Младич зізнався в етнічних чистках

У справі проходять 400 свідків.

Младич зізнався в етнічних чистках
Фото: EPA/UPG

Колишній командувач армії боснійських сербів Ратко Младич визнав себе винуватим за пунктом звинувачення про проведення етнічних чисток.

Про це в середу на процесі в Міжнародному суді з питань колишньої Югославії заявив представник канцелярії прокурора Дермот Грум.

Очікується, що слухання триватимуть більш ніж 200 годин, протягом яких буде опитано понад 400 свідків.

Проти Младича висунуто 11 пунктів звинувачення у скоєнні військових злочинів і злочинів проти людства, включно з геноцидом, протягом громадянської війни в Боснії та Герцеговині 1992-1995 рр.

Нагадаємо, найсерйознішими звинуваченнями проти Младича є бійня в Сребрениці, коли за кілька днів липня 1995 року, згідно з офіційними даними, війська боснійських сербів розправилися з 8 тис. боснійських мусульман, і облога Сараєво, що тривала 44 місяці й вартувала життя 10 тис. осіб.

Обвинувальний висновок щодо Младича ухвалено в липні 1995 року, проте до 2008 року йому вдавалося переховуватися від правосуддя. Він, як і політичний лідер боснійських сербів Радован Караджич, вважався одним з найбільш розшукуваних представників тодішнього керівництва боснійських сербів.

Ратко Младича заарештували на півночі Сербії 26 травня 2011 року і наступного дня передали до Гааги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram