ГоловнаСвіт

Голову Центробанку Сирії внесли в "чорний список" ЄС

Євросоюз посилює санкції проти прихильників сирійського режиму.

Голову Центробанку Сирії внесли в "чорний список" ЄС

Голова Центрального банку Сирії Адіб Маялех, керівник компанії Altoun Group Cалім Алтун, який є уродженцем Сирії та громадянином Венесуели, а також його помічник Юссеф Клізлі потрапили до "чорного списку" осіб, яким заборонено в'їзд у країни ЄС і активи котрих у Європі заморожено.

Прізвища людей, яких ЄС підозрює у фінансовій підтримці сирійського режиму, опубліковано в Офіційному віснику ЄС.

У понеділок голови МЗС 27 країн ЄС схвалили черговий, 15-й, пакет санкцій проти сирійського керівництва, який також передбачає заморожування європейських активів двох компаній, запідозрених у фінансуванні режиму президента Башара Асада.

Згідно з Офіційним вісником ЄС, до списку внесено належну державі сирійську компанію General Organisation of Tobacco, яка видає ліцензії на продаж тютюнової продукції іноземного виробництва і стягує імпортні мита за цю продукцію, а також Altoun Group, яка експортує сирійську нафту спільно з компанією Sytrol, щодо якої ЄС уже запроваджував санкції.

Отже, тепер до "чорного списку" ЄС внесено загалом 43 сирійські компанії та 128 сирійців. Їм заборонено в'їжджати в ЄС, а їхні активи в Європі заморожено.

Зазначимо, в Сирії понад рік не вщухають антиурядові протести. Щодня надходять повідомлення про загибель людей - і мирних громадян, і співробітників силових структур. За даними ООН, загальне число жертв перевищило дев'ять тисяч осіб, близько 230 тисяч стали біженцями, близько мільйона людей потребують гуманітарної допомоги.

Зараз у країні панує хитке перемир'я між збройним крилом опозиції - Сирійською вільною армією - й урядовими військами, яке регламентоване планом спецпосланця ООН і Ліги арабських держав Кофі Аннаном.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram