ГоловнаСвіт

Колишньому гендиректору Yahoo не дадуть вихідної допомоги

Компанію Yahoo! Inc. було засновано в січні 1994 року.

Колишньому гендиректору Yahoo не дадуть вихідної допомоги
Скотт Томпсон
Фото: Newsru.com

Колишній генеральний директор інтернет-компанії Yahoo Скотт Томпсон, який пішов напередодні у відставку, не отримає вихідної допомоги. Про це свідчать документи, подані Yahoo в Комісію з цінних паперів і бірж США (SEC).

За даними ЗМІ, відхід Томпсона може бути пов'язаний як зі скандалом навколо його резюме, в якому було вказано недостовірні відомості про освіту, так і з особистими обставинами. Як повідомило видання The Wall Street Journal, Томпсон хворий на рак щитоподібної залози.

Документи, подані в SEC, не уточнюють, наскільки добровільним було рішення Томпсона, - за словами представників Yahoo, згода була обопільною.

Незважаючи на те, що екс-глава Yahoo не отримає додаткових виплат, компанія дозволила йому зберегти бонус у розмірі 7 мільйонів доларів, який Томпсон отримав у січні під час вступу на посаду гендиректора.

Бонус, який Томпсон отримав від Yahoo за відхід зі своєї попередньої посади - президента платіжної системи PayPal, становив 1,5 мільйона доларів готівкою і 5,5 мільйона доларів у вигляді акцій Yahoo.

При цьому колишній глава Yahoo втрачає права на всі опціони на покупку акцій інтернет-компанії, які не були реалізовані ним до моменту розірвання контракту.

Томпсон також отримав від Yahoo одноразовий передплатний бонус у розмірі 5 мільйонів доларів і близько третини від своєї базової зарплати, розмір якої за рік становить 1 млн доларів. Таким чином, загальна сума коштів, яку отримав Томпсон за чотири місяці на посаді глави Yahoo, становить 12,3 мільйона доларів, пишет CNN.

Скотт Томпсон очолив Yahoo на початку січня 2012 року. Його попередницю Керол Бартц було звільнено у вересні 2011 року, і до січня посада глави компанії залишалася вакантною. Причиною звільнення Бартц, на думку аналітиків, стала втрата частки компанії на ринках інтернет-пошуку і реклами, відсутність інноваційних рішень і недооцінка конкурентів.

Томпсон ініціював в Yahoo стратегію реструктуризації, згідно з якою на початку квітня компанія почала скорочення близько двох тисяч співробітників - приблизно 14% загальної чисельності штату.

У неділю, 13 травня, представники Yahoo заявили, що замість Скотта Томпсона на пост глави призначено керівника медіапідрозділу компанії Росса Левінсона, а посаду голови ради директорів зайняв Фред Аморосо.

Компанія Yahoo! Inc. була заснована аспірантами Стенфордського університету Девідом Філо і Джері Янгом у січні 1994 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram