ГоловнаСвіт

Facebook достроково закрив книгу заявок на свої акції

Перші торги акціями соцмережі відбудуться 18 травня на біржі Nasdaq.

Facebook достроково закрив книгу заявок на свої акції
Фото: Lenta.ru

Соціальна мережа Facebook може припинити приймати заявки на IPO (первинне публічне розміщення акцій) після закриття бірж у США 15 травня, тобто за два дні до запланованого терміну. Про це пише Bloomberg із посиланням на неназване джерело, знайоме з процесом підготовки до IPO.

За даними агентства, соцмережа планувала закрити книгу заявок 17 травня. Bloomberg не уточнює причину припинення збору заявок раніше від терміну.

11 травня Reuters повідомило з посиланням на неназвані джерела, що попит на акції Facebook перевищив пропозицію, тобто інвестори готові купити більше цінних паперів, ніж може запропонувати соцмережа. Очікують, що під час розміщення компанію оцінять у 77-96 мільярдів доларів, що стане абсолютним рекордом в історії IPO в США. Для порівняння, капіталізація інтернет-гіганта Google після первинного розміщення становила 23 мільярди доларів.

Раніше Bloomberg опитало 1 253 інвесторів, аналітиків і трейдерів, 79% яких визнали акції Facebook переоціненими. Учасники ринку звертають увагу на той факт, що доходи компанії від розміщення реклами ростуть повільніше, ніж кількість користувачів.

Перші торги акціями Facebook, як очікують, відбудуться 18 травня на біржі Nasdaq, де торгують акціями більшості інтернет-компаній. Під час розміщення соцмережа планує продати 337 мільйонів акцій за ціною у 28-35 доларів. Протягом IPO компанія може виручити 10-13 мільярдів доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram