ГоловнаСвіт

У США продають мішені з чорношкірим підлітком

Десять мішеней продали за вісім доларів.

У США продають мішені з чорношкірим підлітком
Фото: Lenta.ru

У США з'явилися у продажу мішені для стрільби, виконані у формі людини в "толстовці" з одягнутим на голову капюшоном. Їх прообразом став чорношкірий підліток Трейвон Мартін, якого застрелив громадський патрульний Джордж Циммерман.

Купити мішені можна було на популярному збройовому онлайн-аукціоні. За даними телеканалу, це оголошення вже видалено.

Обличчя Мартіна на мішені немає. Проте зображена на ній людина тримає в руках пакетик цукерок Skittles і банку з холодним чаєм - саме це було в Мартіна на момент убивства.

У своєму оголошенні продавець товару вказав, що підтримує Циммермана і вірить у те, що той не винен, оскільки "застрелив бандита". Однак електронною поштою продавець (його особа невідома) повідомив журналіста, що його основним мотивом було "заробити гроші". За словами продавця, попит на цей товар дуже великий. За даними New York Daily News, десять мішеней коштували вісім доларів.

17-річного Трейвона Мартіна убили ввечері 26 лютого 2012 року в місті Сенфорд у Флориді. Циммерману, який патрулював вулицю, здалися підозрілими вигляд і поведінка Мартіна (підліток був одягнений в худі - "толстовку" з капюшоном). Патрульний почав переслідувати Мартіна, між ними зав'язалася бійка, під час якої патрульний вистрелив у підлітка.

Спочатку поліція не заарештувала Ціммерамана, який стверджував, що діяв у рамках самооборони. Однак після протестів місцевої афроамериканської спільноти і збору підписів під петицією з вимогою почати кримінальне переслідування патрульного Циммермана таки заарештували. Йому висунули звинувачення в ненавмисному вбивстві та відпустили під заставу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram