ГоловнаСвіт

Туристам запропонують нічні екскурсії по Ватикану

Для Vip-гостей склали унікальний маршрут.

Туристам запропонують нічні екскурсії по Ватикану

Закордонні туристи у Ватикані отримали змогу купувати VIP-тури по знаменитих музеях. Завдяки цьому гості зможуть практично на самоті насолодитися Сікстинською капелою, а також побувати в приміщеннях, закритих для решти світу.

Ватикан організував VIP-екскурсії по своїх музеях. Щорічно місто-державу відвідують близько 5 млн туристів, або 13 500 осіб на день, тому величезні черги і натовпи в залах музеїв стали вже таким самим невіддільним атрибутом Ватикану, як собор святого Петра чи Сікстинська капела.

Але тепер мандрівники зможуть уникнути тисняви йі очікування на вході, купивши VIP-екскурсію. За 220 євро (для порівняння, стандартний квиток до Ватикану коштує 15 євро) гості отримають тригодинну екскурсію в групі не більш ніж із 10 осіб залами музеїв, коли там не буде жодного туриста.

"Фактично, це рівнозначно тому, як Папа римський особисто показує своїм гостям найцінніші експонати під час приватних екскурсій", - описує послугу британська Daily Mail.

Учасники VIP-екскурсії отримають можливість протягом 30 хвилин насолоджуватися Сікстинською капелою практично в повній самоті.

Окрім цього, в супроводі офіційного представника Ватикану з ключами від усіх кімнат VIP-група вирушить за власним маршрутом музеями Ватикану, який кардинально відрізняється від стандартного шляху всіх інших гостей папської резиденції. Vip-гості отримають змогу "крадькома зазирнути" в кімнати, зазвичай закриті від усіх.

Зокрема, VIP-тур включає відвідування каплиці Нікколіна, яка спочатку служила особистою капелою Папи Миколи V. Її стіни від стелі до підлоги прикрашено роботами Фра Анджеліко, а також позолочені першим золотом, яке в Європу привіз Христофор Колумб. Окрім цього, гості відвідають іншу секретну кімнату з приголомшливими сходами у формі спіралі.

"Ми по-справжньому пишаємося тим, що стали першою компанією, яка пропонує такий неймовірний тур одним із найпривабливіших місць у світі", - говорить директор компанії Dark Rome Ден Полсберг, чия фірма і організувала VIP-тури по Ватикану.

"2011 року Ватикан відвідало понад 5 млн туристів, тому наш "пропуск" у музеї став справжньою подією для мандрівників. Ба більше, тур, як і музеї Ватикану, живий, він змінюється залежно від експозиції, пори року", - додав він .

VIP-тури Ватиканом проходять усього двічі на тиждень - по понеділках і суботах. Початок о 15:15. Вартість туру за 220 євро включає і саму ціну квитка до Ватикану.

До речі, цього року музеї Ватикану по п'ятницях працюють довше. З 4 травня по 13 липня, а також із 7 вересня по 26 жовтня виставкові комплекси кожної п'ятниці працюватимуть з 19:00 до 23:00, останнього відвідувача запускають о 19:30.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram