ГоловнаСвіт

В Індонезії знайшли "чорні ящики" SuperJet, який розбився

Самописці, однак, ще не підняли з місця аварії.

В Індонезії знайшли "чорні ящики" SuperJet, який розбився
Место авиакатастрофы
Фото: EPA/UPG

Посольство Росії в Індонезії підтвердило, що "чорні ящики" російського літака Sukhoi SuperJet-100 (SSJ-100), який розбився 9 травня біля гори Салак на Західній Яві, знайшли, але ще не підняли.

"Підтверджуємо, що, за інформацією керівника групи рятувальників Індонезії, знайдено передбачуване місце розташування бортових самописців", - заявив РІА "Новини" прес-аташе посольства РФ в Індонезії Дмитро Солодов.

Він додав, що в понеділок уранці спробують до них дістатися.

SSJ-100 розбився під час демонстраційного польоту. На борту, за даними компанії-розробника "Цивільні літаки Сухого", перебувало 45 осіб, у тому числі вісім росіян. Літаком керував російський екіпаж. Лайнер врізався в схил гори Салак на висоті 1,6 кілометра у важкодоступній місцевості.

За даними індонезійських ЗМІ, які беруть участь у пошуково-рятувальній операції, бійці спецназу виявили "чорні ящики" на дні ущелини завглибшки 500 метрів, досягти якого вдалося лише на п'ятий день пошуково-рятувальної операції.

Раніше в неділю інша група бійців індонезійського спецназу, яка пробиралася до місця катастрофи сушею з 10 травня, виявила в тому ж районі практично неушкоджені двигуни та шасі російського літака.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram