ГоловнаСвіт

Обама і Клуні зібрали рекордну суму пожертв

Президентські вибори в США відбудуться 6 листопада 2012 року.

Обама і Клуні зібрали рекордну суму пожертв
Автомобиль Барака Обамы во дворе дома Джорджа Клуни
Фото: Lenta.ru

Виборчий штаб Барака Обами зібрав майже 15 мільйонів доларів на вечері в актора Джорджа Клуні.

Захід пройшов увечері 10 травня на баскетбольному майданчику біля будинку Клуні в Лос-Анджелесі. Його відвідали актори Барбра Стрейзанд, Тобі Маґвайр і Роберт Дауні-молодший, мер Лос-Анджелеса Антоніо Вілларайгоса, а також інші знаменитості. За право побувати на вечері близько 150 осіб заплатили по 40 тисяч доларів.

Напередодні вечері штаб Обами провів загальнонаціональну лотерею: заплативши мінімальний внесок у три долари, американці могли взяти участь у розіграші квитків на зірковий захід. У підсумку кілька десятків тисяч осіб, заплативши в середньому по 23 долари, забезпечили для вечері дві третини від підсумкової виручки. За даними директора кіностудії Dream Works Animation Джеффрі Катценберга, на якого посилається The Washington Post, підсумкова сума поставила рекорд за зборами під час одного заходу.

Сам Обама виступив на вечері з 19-хвилинною промовою. Діючий президент, зокрема, нагадав, що напередодні він висловився на підтримку одностатевих шлюбів. Таке визнання Обама назвав "логічним кроком на шляху до тієї Америці, якою вона має бути". Крім того, президент перелічив свої основні успіхи за чотири роки правління: завершення війни в Іраку, боротьба з "Аль-Каїдою", реформа охорони здоров'я.

Також Обама зазначив, що господар вечері Джордж Клуні - його давній приятель. Як виявилося, знаменитий плакат "Надія" (Hope) є обрізаною світлиною, на якій президент зображений разом з актором.

Президентські вибори в США відбудуться 6 листопада 2012 року. Суперником Обами від республіканців, як очікується, стане колишній губернатор Массачусетсу Мітт Ромні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram