ГоловнаСвіт

У США розкритикували антиісламський військовий курс

Пентагон здійснює розслідування.

У США розкритикували антиісламський військовий курс
генерал Мартин Демпси
Фото: BBC

Голова Об'єднаного комітету начальників штабів армії США генерал Мартін Демпсі засудив навчальний курс з ісламу в одній з головних американських військових академій, заявивши, що він є "абсолютно неприйнятним".

Під час цього курсу для старших офіцерів їм втовкмачували, що помірного ісламу не існує, і що вони мають розглядати цю релігію як ворожу.

В ньому йдеться про ведення проти всіх мусульман світу "тотальної війни", не виключає нанесення можливих ядерних ударів по святих мусульманських місцях - Мецці та Медині, а також знищення мирних жителів.

Пентагон підтвердив, що програма та інші матеріали курсу, опубліковані на сайті міністерства оборони США, є автентичними.

Генерал Демпсі розпорядився здійснити повне розслідування з метою з'ясувати, що викладають про іслам в інших вищих військових навчальних закладах.

Факультативний курс з ісламу для старших офіцерів протягом року викладали у військовому коледжі в місті Норфолку в штаті Вірджинія. Місяць тому курс закрили після скарги одного з офіцерів.

За словами генерала Демпсі, навчальний курс у Норфолку "суперечить нашим принципам поваги релігійних свобод і культурних особливостей". Генерал зазначив, що він "абсолютно неприйнятний і безвідповідальний з точки зору науки".

Про зміст курсу стало відомо після того, як один зі студентів подав скаргу. Під час розпочатого розслідування планують встановити, яким чином цей курс затвердили та чому його включили до навчальної програми.

Підполковник, який вів цей курс, відсторонений від викладання, але наразі з роботи не звільнений. У Пентагоні сподіваються, що результати розслідування будуть відомі до кінця травня.

Як зазначає редактор "Бі-бі-сі" з Північної Америки Марк Марделл, досить дивно, що старші офіцери - від капітанів до полковників, які слухали цей курс, не відчували необхідності розповісти комусь про те, що коїться дещо дивне.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram