ГоловнаСвіт

У Туреччині продають макарони в 500-кілограмових упаковках

У країні щорічно виробляють 450 тисяч тонн макаронних виробів.

У Туреччині продають макарони в 500-кілограмових упаковках
Фото: "Фокус"

В асортименті турецьких супермаркетів Migros Ticaret з'явилися 500-кілограмові упаковки макаронів.

Придбати картонну коробку з п'ятьма сотнями кілограмів пене - коротких макаронних виробів у формі трубочок - можна за 999 турецьких лір (близько 560 доларів).

Усі кошти, отримані від реалізації таких упаковок, спрямують на благодійність: доходи від продажу пасти підуть у міжнародний надзвичайний фонд допомоги дітям Організації Об'єднаних Націй ЮНІСЕФ.

Як багато 500-кілограмових коробок із макаронами випущено, не зазначають.

Як зауважує агентство, виробники пасти вже звернулися у Книгу рекордів Гіннесса із заявкою на реєстрацію гігантської упаковки. За словами представників фірми, Книга вже визнала півтораметрову (заввишки) коробку з пене найбільшою у світі, проте на сайті реєстратора рекордів відповідної інформації наразі немає.

У Туреччині щорічно виготовляють 450 тисяч тонн макаронних виробів. За цим показником країна займає п'яте місце в списку виробників пасти.

Діаметр пене зазвичай становить від 10 до 40 міліметрів. Кінчики виробів зрізані по діагоналі. Зазвичай їх подають із різноманітними соусами, а також використовують для приготування запіканок і салатів.

Раніше повідомляли, що в Британії почнуть імпортувати винахід американців Тома і Афіни Сірфуртів - пиво зі смаком піци.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram