ГоловнаСвіт

Сервіс Ustream зазнав DDoS-атаки

Російські представники Anonymous заявили про організацію атаки на сайт Кремля.

Сервіс Ustream зазнав DDoS-атаки
Главная страница Ustream
Фото: Lenta.ru

Сервіс Ustream атакували через відеотрансляції з московських опозиційних акцій. Про це 9 травня повідомив офіційний мікроблог сервісу на Twitter.

"Доступ до # Ustream закрито через масштабну DDoS-атаку, метою якої були канали російської опозиції, що працюють на сервісі", - йдеться в повідомленні.

Сайт ustream.tv був недоступним значну частину 9 травня, він і досі не відкривається. Висловлювалися припущення, що причиною офлайну сайту могли бути хакерські атаки проти опозиціонерів, котрі за допомогою сервісу здійснювали відеотрансляції з мітингів і акцій 6-9 травня, проте офіційного підтвердження ці дані не отримували аж до заяви Ustream.

Окрім того, 9 травня проблеми виникли в іншого сервісу, що надає можливості ведення відеотрансляцій у прямому ефірі - bambuser. Однак на час написання новини сторінка bambuser.com працювала нормально.

6 травня, в день проведення опозиційного "Маршу мільйонів" і мітингу на Болотній площі, хакерських атак зазнали сайти кількох російських ЗМІ. Зокрема, в офлайн пішли сайти телеканалу "Дождь", газети "Коммерсантъ", видання Slon.ru і радіостанції "Эхо Москвы".

Тим часом 9 травня хакери, які називають себе представниками російського крила руху Anonymous, заявили про організацію атаки на сайт Кремля.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram