ГоловнаСвіт

Миронов виключить із партії тих, хто голосував за Медведєва

Держдума затвердила Медведєва прем'єр-міністром.

Миронов виключить із партії тих, хто голосував за Медведєва
Фото: yuga.ruмиро

Лідер "Справедливої Росії" Сергій Миронов пообіцяв виключити з партії депутатів, які проголосували за призначення Дмитра Медведєва прем'єр-міністром РФ.

Депутат-"справорос" Ілля Пономарьов у своєму мікроблозі стверджує, що виключення загрожує чотирьом і називає їхні прізвища: Гасанов, Лакутін, Левін і Митрофанов.

Водночас депутат Дмитро Гудков пише, що за Медведєва голосувало п'ятеро членів "СР": Зотов, Митрофанов, Гасанов, Лакутін, Левін (при цьому про виключення з партії Гудков не згадує). Версію Гудкова підтверджує опублікована ним фотографія протоколу голосування.

За словами Миронова, виключити можна лише одного з п'яти депутатів - Олексія Митрофанова, оскільки інші не є членами партії. Їх усунуть від фракційної роботи.

Перед початком засідання Миронов сказав есерам: "Або консолідовано голосуємо проти, або не приходьте в зал". Також голосувати проти Медведєва вирішила КПРФ (Гудков опублікував фотографію документа, судячи з якого, всі комуністи виконали це рішення). Водночас "Єдина Росія" і ЛДПР вирішили одностайно голосувати за Медведєва.

У підсумку за нового прем'єра проголосували 299 депутатів, проти - 144 депутати. Для затвердження Медведєва на посаді було досить простої більшості - 226 голосів (при цьому "ЄР" має 238 мандатів, а ЛДПР - 56).

Посада прем'єр-міністра звільнилася після того, як 7 травня Володимир Путін зайняв посаду президента. Тимчасово виконувачем обов'язків прем'єра був призначений перший віце-прем'єр Віктор Зубков, але кандидатуру Медведєва Путін вніс до Держдуми фактично відразу після інавгурації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram