ГоловнаСвіт

Олланду не до душі Єлисейський палац

Обраний президент Франції обіцяє бути "нормальним" президентом.

Олланду не до душі Єлисейський палац

Обраний президент Франції Франсуа Олланд не хотів би переїжджати в Єлисейський палац після здобуття повноважень 15 травня, оскільки набагато вільніше почувається у своїй паризькій квартирі.

Про це він повідомив журналістів у вівторок.

Пообідавши в ресторані, розташованому неподалік від його помешкання в 15-му окрузі Парижа, у кварталі Богренель, Олланд поспілкувався із сусідами по кварталу і журналістами. Він повторив, що намагатиметься бути "нормальним, звичайним президентом" - образ, на якому він наполягав під час виборчої кампанії.

"Для мене краще бути тут, я вже п'ять років живу в цьому районі, у мене тут свої звички, походеньки в ресторан, булочну, бакалію", - сказав Олланд.

Він зазначив, що незнайомий з умовами життя в Єлисейському палаці.

"Тут (у 15-му окрузі) я вдома, як і в Тюлі, в департаменті Коррез. Завжди краще жити нормальним життям. Звичайно, існують норми безпеки, але я хотів би залишатися вільним настільки, наскільки можливо", - заявив Олланд, потиснувши руки сусідам по району.

Один із городян зупинив обраного президента біля дверей його автомобіля, Олланд поспілкувався із сусідом і довго тиснув йому руку.

У день виборів Олланд показав журналістам, що він свій серед своїх у місті Тюль. "Здрастуйте, мсьє Олланд! Я тітонька Монік", - вітала старенька кандидата в президенти. "Так-так, звісно, здрастуйте, як Ви поживаєте?" - відповів Олланд, цілуючи літню даму в щоку.

"Я кузина Режин!" - нагадала інша старенька. "Режин, добре", - сказав без п'яти хвилин президент Франції.

Олланд любить самостійно робити закупи, при цьому віддаючи перевагу приватним крамничкам. У вихідні він часто гуляв продуктовим фермерським ринком у Тюлі або в Парижі в компанії своєї супутниці Валері Трієрвейлер і незадовго до свого обрання в одному з інтерв'ю поскаржився, що в разі перемоги на виборах буде позбавлений цієї можливості.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram