ГоловнаСвіт

В Іспанії зламали інструмент Страдіварі

На сьогодні збереглося кілька сотень інструментів, виготовлених італійським майстром.

В Іспанії зламали інструмент Страдіварі
Виолончель Страдивари
Фото: Lenta.ru

В Іспанії під час фотосесії було пошкоджено віолончель роботи майстра струнних інструментів Антоніо Страдіварі. Інформацію про інцидент газеті El Mundo повідомив один із співробітників Національного фонду збереження історичної та культурної спадщини. За його словами, віолончель пошкодили близько трьох тижнів тому.

За наявними відомостями, шийка віолончелі відкололася від інструмента, коли співробітники фонду розставляли для фотографування струнний квартет Страдіварі (дві скрипки, альт і віолончель) у Королівському палаці в Мадриді. Віолончель випадково впала і вдарилася об край столу.

Фахівці заявили, що пошкодження можна усунути. При цьому зазначають, що деталь, яка відкололася, не є оригінальною частиною віолончелі. За наявною інформацією, інструмент, виготовлений у 17 столітті, оновлювали в 19 столітті, і тоді шийку було замінено. На звучанні інструмента заміна не позначилася.

Скільки коштуватиме ремонт віолончелі Страдіварі, не повідомляють. Вартість самого інструмента об'єктивній оцінці не піддається, але експерти припускають, що якби віолончель продавали, вона б коштувала не менш ніж 20 мільйонів євро.

Дотепер збереглося декілька сотень інструментів, що їх виготовив італійський майстер.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram