ГоловнаСвіт

Росія скасувала заборону на продаж зброї Лівії

Російські продавці зброї недорахувалися приблизно чотирьох мільярдів доларів.

Росія скасувала заборону на продаж зброї Лівії
Дмитрий Медведев
Фото: Lenta.tu

Колишній президент Росії Дмитро Медведєв одним зі своїх останніх указів скасував заборону на продаж зброї в Лівію.

Документ, датований 6 травня, дозволяє продаж, поставку та передачу Лівії озброєнь і пов'язаних із ними матеріальних засобів усіх типів.

Таким чином, Медведєв фактично скасував дію свого ж указу від 9 березня 2011 року про заборону військових поставок до Лівії. Той документ було підписано після введення Радою Безпеки ООН відповідного ембарго.

Раніше повідомляли, що через заборону на поставку Лівії військового обладнання російські продавці зброї недорахувалися приблизно чотирьох мільярдів доларів.

У вересні 2011 року нова лівійська влада заявила, що не має наміру відновлювати військово-технічну співпрацю з РФ у колишніх обсягах, оскільки їм "просто не потрібно стільки зброї".

Повстання проти лівійського лідера Муаммара Каддафі почалося в лютому 2011 року. Слідом за ним почалася громадянська війна, урядові війська та союзні їм найманці було розбито, а самого диктатора, який керував країною 42 роки, знайшли у стічній трубі, витягли звідти і вбили. До влади прийшли його супротивники з числа повстанців, які й можуть стати потенційними покупцями російської зброї.

Термін Медведєва на посту президента закінчився 7 травня 2012. Новим главою держави став Володимир Путін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram