ГоловнаСвіт

15 травня відбудеться церемонія передачі влади у Франції

Франсуа Олланд отримав 51,62% голосів виборців.

15 травня відбудеться церемонія передачі влади у Франції
Франсуа Олланд
Фото: РИА Новости

Церемонія передачі влади від чинного президента Франції Ніколя Саркозі обраному президентові Франсуа Олланду відбудеться у Франції 15 травня, повідомляє в понеділок агентство Франс Прес із посиланням на джерело в Єлісейському палаці.

За даними агентства, домовленості про дату проведення церемонії під час телефонних переговорів досягли генеральний секретар Єлісейського палацу Ксав'є Муска і директор передвиборної кампанії Олланд П'єр Московічі.

Також агентство з посиланням на те саме джерело повідомляє, що Олланд прийняв запрошення Саркозі взяти участь в урочистій церемонії, яка відбудеться 8 травня на честь Дня закінчення ІІ світової війни у Європі.

П'ять років тому Ніколя Саркозі відмовився прийняти аналогічну пропозицію екс-президента Франції Жака Ширака, пояснивши свою відмову тим, що не бажає "створювати враження, що у Республіки дві голови".

Франсуа Олланд отримав 51,62% голосів виборців на виборах президента Франції, які відбулися в країні 6 травня. Його суперник Ніколя Саркозі набрав 48,38% голосів. Явка виборців становила 80,34%.

Олланд став другим соціалістом, якого обрали президентом П'ятої республіки, після Франсуа Міттерана (займав цей пост з 1981 по 1995 роки).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram