ГоловнаСвіт

Інавгурацію Путіна називали "знаком спадкоємності"

НАТО продовжить співпрацю з Росією.

Інавгурацію Путіна називали "знаком спадкоємності"
Фото: РИА Новости

"Знаком спадкоємності" у відносинах між Росією і НАТО назвала в понеділок інавгурацію президента РФ Володимира Путіна офіційний представник Північноатлантичного альянсу Оана Лунгеску.

"Ми бачили інавгурацію президента Путіна, яка, як ми можемо це назвати, є знаком спадкоємності в керівництві Росії і в політиці Росії", - сказала вона журналістам у Брюсселі.

За словами Лунгеску, НАТО продовжить співпрацю з Росією та її політичним керівництвом.

Офіційний представник альянсу нагадала, що саме президент РФ В. Путін погодився створити 2002 року Раду Росія-НАТО, за роки діяльності якої у двосторонніх відносинах було досягнуто "реального прогресу" щодо низки сфер співпраці, зокрема Афганістану, в боротьбі проти тероризму, наркотиків і піратства.

"На саміті НАТО-Росія 2010 року в Лісабоні ми домовилися продовжувати взаємодіяти з метою створення стратегічного партнерства з Росією, і це залишається нашою метою", - зазначила Лунгеску.

Водночас вона зазначила, що Росії і НАТО поки не вдалося досягти бажаного ступеня співпраці в галузі ПРО, підтвердивши при цьому, що у Північноатлантичного альянсу немає планів нападати на Росію і створювана НАТО ПРО країні не загрожує.

"Це є духом основоположного акту Росія-НАТО, укладеного 15 років тому, і Лісабонського саміту 2010 року, і в цьому дусі НАТО продовжить працювати з Росією і російським політичним керівництвом", - сказала Лунгеску.

За її словами, діалог між РФ і НАТО щодо ПРО буде продовжено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram