ГоловнаСвіт

В Японії стався найсильніший в історії смерч

Зона руйнувань становить 7,5 кілометра.

В Японії стався найсильніший в історії смерч
Фото: ukranews.com

В Японії внаслідок сильного смерчу в префектурі Ібаракі в 60 кілометрах на північний схід від Токіо, загинула одна людина - підліток 14-ти років. Водночас, зазнали ушкоджень 52 людини.

Як повідомила телекомпанія NHK, смерч пронісся з північного заходу на північний схід префектури майже прямо. Як результат, були зруйновані будинки, зірвані дахи, перевернуті автомобілі. Зруйновані райони в місті Цукуба простяглися на 7,5 кілометрів.

Мешканці, аби захистити себе від вітру та холоду, затягли горища будинків, з яких знесло дахи, пластиковим брезентом. Від деяких будинків після смерчу залишився лише фундамент або остов будівлі.

У префектурах Ібаракі, Тотігі, Сайтама, Гумма зруйновано та пошкоджено близько 500 будинків.

Досі без світла залишаються 2,8 тисяч людей.

Фахівці припускають, що смерч, який пронісся зі швидкістю 70 кілометрів на годину, був одним із найсильніших в історії країни.

Нагадаємо, землетрус магнітудою 9.0, який стався на північному сході Японії 11 березня 2011 року, спричинив цунамі, висота якого сягала 30-40 метрів.

Вніслідок стихійного лиха загинули та пропали без вісті 19,009 людей. Майже 380 тисяч будинків були знищені або частково зруйновані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram