ГоловнаСвіт

Путін: найближчі кілька років визначать долю Росії на десятиліття вперед

LB.ua подає повний текст промови нового президента РФ Володимира Путіна під час його інавгурації у Великому Кремлівському палаці.

Путін: найближчі кілька років визначать долю Росії на десятиліття вперед
Фото: EPA/UPG

Шановні громадяни Росії!

Дорогі друзі!

Вступаючи на посаду президента Російської Федерації, розумію всю свою відповідальність перед Батьківщиною. Її інтереси, безпека, добробут громадян країни завжди були і залишаться для мене понад усе. Зроблю все, щоб виправдати довіру мільйонів наших громадян. Вважаю сенсом усього свого життя і своїм обов'язком служити Батьківщині, служити нашому народові, підтримка якого надихає і допомагає вирішувати найскладніші завдання.

Ми разом пройшли довгий і складний шлях, повірили в себе, у свої сили, зміцнили країну, повернули собі гідність великої нації, світ побачив відроджену Росію, і це результат зусиль нашого народу, загальної напруженої роботи, в якій є особистий внесок кожного. Сьогодні у нас є все для руху вперед, для творення: дієздатна і розвиваюча держава, міцна економічна і соціальна база, активне і відповідальне громадянське суспільство. Я бачу в цьому велику заслугу Дмитра Анатолійовича Медведєва. Його президентство забезпечило спадкоємність і стійкість розвитку країни, додало додаткового імпульсу модернізації всіх сторін нашого життя. Попереду в нього складні й дуже відповідальні завдання. Я бажаю йому успіхів.

Сьогодні ми вступаємо в новий етап національного розвитку, нам потрібно вирішувати завдання принципово іншого рівня, іншої якості і масштабу. Найближчі роки будуть визначальними для долі Росії на десятиліття вперед. І ми всі повинні розуміти, що життя майбутніх поколінь, історична перспектива держави і нашої нації залежать сьогодні саме від нас, від реальних успіхів у створенні нової економіки та сучасних стандартів життя, від наших зусиль зі збереження народу і підтримки російських сімей, від нашої наполегливості в облаштуванні величезних російських просторів від Балтики до Тихого океану, від нашої здатності стати лідерами і центром тяжіння всієї Євразії.

Ми доможемося наших цілей, якщо будемо єдиним, згуртованим народом, якщо будемо дорожити нашою Вітчизною, зміцнюватимемо російську демократію, конституційні права і свободи, розширюватимемо участь громадян в управлінні країною, у формуванні національного порядку денного, щоби прагнення кожного до кращого життя було втілено у спільній роботі для процвітання всієї країни. Ми обов'язково досягнемо успіху, якщо будемо спиратися на міцний фундамент культурних і духовних традицій нашого багатонаціонального народу, на нашу тисячолітню історію, на ті цінності, які завжди складали моральну основу нашого життя, якщо кожен із нас буде жити по совісті, з вірою та любов'ю до Батьківщині, до своїх близьких, піклуватиметься про щастя своїх дітей і благополуччя своїх батьків. Ми хочемо і будемо жити в демократичній країні, де в кожного є свобода і простір для докладання таланту і праці, своїх сил. Ми хочемо і будемо жити в успішній Росії, яку поважають у світі як надійного, відкритого, чесного та передбачуваного партнера. Я вірю в силу наших спільних цілей та ідеалів, в силу нашої рішучості перетворити країну, в силу об'єднаних дій громадян, у наше спільне прагнення до свободи, до правди, до справедливості. Ми готові до майбутніх випробувань і прийдешніх звершень. У Росії велика історія і не менш велике майбутнє. І ми будемо працювати з вірою в душі, зі щирими і чистими помислами.

Спасибі!

Нагадаємо, сьогодні, 7 травня, Володимир Путін вступив на посаду президента Росії, склавши присягу на Конституції країни. Він став главою держави вже втретє, але вперше на шість років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram