ГоловнаСвіт

Хакери зламали секретні системи міноборони Великобританії

У майбутньому бюджет міністерства передбачатиме видатки на гарантування кібербезпеки.

Хакери зламали секретні системи міноборони Великобританії
Фото: ИТАР-ТАСС

Хакери зламали низку секретних систем міністерства оборони Великобританії. Про це повідомив голова міністерського підрозділу з кібербезпеки генерал Джонатан Шоу, інтерв'ю з яким опублікувала сьогодні газета Guardian. Як зазначило видання, відомство вперше визнало факт злому своїх комп'ютерних комплексів.

"Число серйозних інцидентів невелике, але вони є, - зазначив Д. Шоу. - Це тільки ті [випадки], про які ми знаємо. Імовірно, що є проблеми, про які нам не відомо". Комп'ютерні системи урядових установ Сполученого Королівства зазнають щоденних атак хакерів, але генерал відмовився назвати їхні джерела та методи.

Британському міноборони необхідно бути готовим до нестандартних ідей, якщо відомство прагне наблизитися до рівня, а потім і обійти своїх супротивників у кіберпросторі, вважає Шоу. За словами генерала, військові могли б частково перейняти успішний досвід сучасних технологічних фірм, таких як, наприклад, Facebook. Ця компанія має програму під умовною назвою "білий хакер", відповідно до якої комп'ютерним зломникам виплачують гроші в обмін на інформацію про виявлені ними вразливі місця в корпоративній системі.

Припускають, що наступного року бюджет міністерства оборони Великобританії передбачатиме збільшення видатків на гарантування кібербезпеки. Така обставина, зазначає Guardian, є "свідченням того, що навіть у період скорочення й урізування держфінансування це - пріоритет".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram