ГоловнаСвіт

Роберт Паттінсон візьметься за пошуки Саддама Хусейна

Актор перевтілиться в армійського слідчого.

Роберт Паттінсон візьметься за пошуки Саддама Хусейна
Фото: www.russianboston.com

Британський актор Роберт Паттінсон (Robert Pattinson), який прославився на весь світ головною роллю в "сутінковій" сазі, зіграє в психологічному трилері "Місія: Чорний список" (Mission: Black List) людину, яка відповідала за пошуки скинутого іракського президента Саддама Хусейна (Saddam Hussein), повідомляє в четвер The Hollywood Reporter.

Картина ґрунтується на однойменній книзі з підзаголовком "Історія пошуків Саддама Хуссейна, розказана військовим, який керував операцією" (The Inside Story of the Search for Saddam Hussein - As Told by the Soldier Who Masterminded His Capture). Її автор Ерік Меддокс (Eric Maddox) був армійським слідчим в Іраку, куди американські війська вторглися в березні 2003 року. На те, щоб скинути Хусейна, їм знадобилося менш ніж місяць - до 17 квітня все було скінчено. Але пошуки президента-

втікача тривали до грудня.

До операції "Червоний світанок" (Red Dawn) залучили бійців спецпризначення, інженерні війська і кілька сотень піхотинців. Заарештували Хусейна 13 грудня - він переховувався в підвалі сільського будинку неподалік від свого рідного міста Тикрита. Екс-президента засудили до смертного кари за звинуваченням у загибелі 148 жителів іракської села 1982 року.

Саддама Хусейна повісили на світанку 30 грудня 2006 року, за кілька годин до настання свята Курбан-Байрам.

Зніматиме фільм француз Жан-Стефан Совер (Jean-Stephane Sauvaire), відомий за стрічкою "Джонні - Скажений Пес" (Johnny Mad Dog, 2008).

Паттінсон після "Сутінків" зіграв у кількох артхаусних проектах - "Милому друзі" (Bel Ami), який фільмував театральний режисер Деклан Доннеллан, і "Космополісі" (Cosmopolis) за Доном Делілло - Девід Кроненберг (David Cronenberg) представить його в конкурсі Каннського фестивалю.

Фінальна частина "Сутінок", які принесли студії Lionsgate понад 2,5 мільярда доларів, вийде в прокат 16 листопада 2012 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram