ГоловнаСвіт

У Мексиці тривають воєнні сутички

Є жертви.

У Мексиці тривають воєнні сутички
Фото: http://skoro2012.ru

Дванадцять людей загинули в середу внаслідок запеклого бою між підрозділом мексиканської армії і бандитами в штаті Синалоа на заході Мексики, повідомляє генеральна прокуратура Синалоа в четвер.

За попередньою інформацією, злочинці напали на військові патрулі на одній із доріг. Внаслідок стрілянини, що зав'язалася, були вбиті 10 бандитів, загинуло двоє військовослужбовців. Бій тривав із застосуванням великокаліберної зброї та гранат.

Стрілянина була настільки запеклою, що місцева влада, аби запобігти випадковим жертвам, вирішила на деякий час закрити у довколишніх населених пунктах магазини та інші заклади, а також відмінити заняття у школах.

Штат Синалоа є вотчиною однойменного наркокартеля, який очолює найбільш розшукуваний у світі наркобарон Хоакін Гусман Лоера на прізвисько "Коротун". У Синалоа зареєстрована одна з найбільших кількість вбивств у Мексиці: 2011 року цей показник становив 1,389 тисячі.

Лише за рік від насильницької смерті в Мексиці загинули 12,182 тисячі чоловік, що на 5,2% вище показників 2010 року (11,583 тисячі). Переважно злочинність в штаті пов'язана з нелегальним перекиданням наркотиків у США і конфліктами між бандами наркоділків.

Нагадаємо, мексиканський наркобарон засуджений у США до 25 років тюрми та штрафу в $100 млн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram