ГоловнаСвіт

Вірменію оштрафували через "Євробачення"

Конкурс пройде в Баку з 22 по 26 травня.

Вірменію оштрафували через "Євробачення"
Фото: etoday.ru

Європейський мовний союз оштрафував Вірменію за відмову брати участь у "Євробаченні" в Баку.

Про це повідомляє ИТАР-ТАСС.

Згідно з рішенням ЄМС, Вірменія повинна буде зробити повний внесок за участь у конкурсі, а також виплатити ще половину цієї суми як штраф. Окрім цього, Громадське телебачення Вірменії повинне показати фінал "Євробачення" в прямому ефірі.

У ЄМС зазначили, що в разі відмови виконувати згадані рекомендації Вірменію можуть усунути від участі в "Євробаченні" 2013 року. При цьому представники ЄМС підкреслили, що рішення про штраф ухвалено згідно з регламентом проведення конкурсу, без урахування причин, через які Вірменія відмовилася від участі в ньому.

Вірменія офіційно відмовилася від участі у "Євробаченні" 7 березня. Перед тим група вірменських виконавців звернулася з відкритим листом до Громадського телебачення країни, в якому закликала бойкотувати конкурс. Приводом для цього стала загибель вірменського солдата на кордоні з Азербайджаном, якого, як вважають, убив азербайджанський снайпер. Згодом, однак, стало відомо, що солдата застрелив товариш по службі.

Конкурс "Євробачення" пройде в Баку з 22 по 26 травня. Азербайджан здобув право провести його завдяки перемозі дуету Ельдара Гасимова і Нігяр Джамал на "Євробаченні" 2011 року в Німеччині.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram