ГоловнаСвіт

​В Афганістані сталася серія вибухів

Теракти стали відповіддю талібів на візит Обами.

​В Афганістані сталася серія вибухів
Фото: segodnya.ua

Щонайменше два вибухи сталися в столиці Афганістану Кабулі вранці 2 травня - через кілька годин після того, як країну залишив президент США Барак Обама, повідомляє Agence France-Presse.

Один із вибухів влаштував смертник на автомобілі. За даними поліції, метою зловмисника був готель для іноземців.

Як повідомляють, загинули щонайменше шестеро людей. 17 людей дістали поранення.

Відповідальність за інцидент взяло на себе афганське відділення руху Талібан. У заяві талібів йдеться, що один з їхніх прихильників підірвав бомбу біля "військової бази", а іншим учасникам руху Талібан нібито вдалося пройти всередину.

Однак у міністерстві внутрішніх справ Афганістану інформацію про кількість терористів спростували. За даними міністерства, діяв лише один смертник.

Американське посольство в Кабулі оголосило тривогу та закликало своїх працівників не залишати територію посольства і триматися подалі від вікон.

Нагадаємо, Барак Обама прибув з неоголошеним візитом до Афганістану пізно ввечері 1 травня. Під час візиту він і президент Афганістану Хамід Карзай підписали договір про стратегічне партнерство, який буде регулювати відносини двох країн після виводу з Афганістану американських військ.

Пізніше Обама відвідав авіабазу в Баграмі, звідки виступив з телезверненням до громадян США. Обама, зокрема, заявив, що бачить Талібан учасником політичного життя Афганістану, але тільки в тому разі, якщо таліби розірвуть усі зв'язки з терористичною мережею Аль-Каїда.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram