ГоловнаСвіт

Британець торгував підробленою віагрою

У злочинця вилучили найбільшу партію фальшивих ліків.

Британець торгував підробленою віагрою
Фото: "Фокус"

Мешканця Великобританії, який розбагатів на продажу контрафактних препаратів силденафілу, засудили до виплати незаконно зароблених коштів у розмірі 14,4 мільйона фунтів.

Відповідне рішення ухвалив кримінальний суд присяжних лондонського району Саутварк (Southwark Crown Court).

Саймон Хікмен (Simon Hickman) реалізовував контрафактні ліки, а також неліцензійні препарати для лікування еректильної дисфункції через веб-сайт. В он-лайн-магазині також продавали афродизіаки рослинного походження і різні товари для сексу.

За даними британського Агентства нагляду за обігом ліків і

товарів медичного призначення (MHRA), у злочинця конфісковано найбільшу партію фальшивих ліків. Кримінальний суд Саутварку ухвалив, що внаслідок незаконних операцій Хікмен заробив 15,4 мільйона фунтів. За рішенням суду, він повинен повернути 14,4 мільйона фунтів протягом півроку.

Упродовж розслідування, яке тривало близько шести років, фахівці MHRA з'ясували, що на виручені кошти британець придбав собі квартиру в Лондоні, заміський будинок, нерухомість на іспанському узбережжі Середземного моря, а також автомобілі Bentley і Range Rover.

Як повідомляли, 2009 року Хікмена засудили до двох років тюремного ув'язнення за незаконний продаж неліцензійних і фальшивих ліків, а також за легалізацію грошових коштів, отриманих незаконним шляхом. Окрім того, 1998 року його засудили до 10 місяців позбавлення волі за махінації з продажем стероїдних препаратів.

Нагадаємо, у вересні минулого року американська компанія Pfizer подала позов проти ізраїльської фармкомпанії Teva за порушення її патентного права на препарат "Віагра" в Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram