ГоловнаСвіт

"Титаніку" дадуть іще один шанс

Корабель обіцяють зробити непотоплюваним.

"Титаніку" дадуть іще один шанс
Фото: http://spletnik.ru

Чи не найбагатша людина Австралії мільярдер Клайв Палмер (Clive Palmer) заявив про намір 2016 року спустити на воду копію пасажирського лайнера "Титанік", який затонув після зіткнення з айсбергом 15 квітня 1912 року, повідомляє в понеділок телерадіомовна корпорація ВВС.

Очікується, що конструкторські роботи зі створення "Титаніка XXI століття" розпочнуть уже наприкінці 2013 року.

"Він буде таким самим розкішним, яким був" Титанік", але, звичайно, він буде оснащений ультрасучасними технологіями, новітніми навігаційними системами і системами безпеки", - заявив Палмер.

У відповідь на запитання журналістів, чи повторить "Титанік XXI століття" долю свого прототипу, мільярдер пожартував, що судно, звичайно, потоне, якщо в його борту зробити отвір.

Палмер планує, що його дітище здійснить перший рейс із Лондона до Нью-Йорка вже наприкінці 2016 року.

Скільки буде коштувати створення лайнера, не повідомляють.

Палмер заробив свої статки у вугільній галузі, проте потім узявся за розвиток туризму. Йому належить люкс-курорт у прибережному районі австралійського штату Квінсленд (на північному сході країни). У рамках розширення свого бізнесу Палмер планує створити цілий флот курортних лайнерів.

Довідка. "Титанік" - британський пароплав компанії "Вайт Стар Лайн", другий із трьох пароплавів-близнюків типу "Олімпік". Найбільший пасажирський лайнер світу на момент свого спорудження. Під час першого рейсу в ніч проти 15 квітня 1912 року

"Титанік" зіткнувся з айсбергом і через 2 години 40 хвилин затонув. На судні загинуло понад 1,5 тисячі осіб, у тому числі 685 членів екіпажу, ще близько 700 осіб зуміли врятуватися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram