ГоловнаСвіт
Спецтема
Выборы президента США

Барак Обама порівняв себе із Міттом Ромні

Він вказав на те, що обоє вчилися в Гарварді.

Барак Обама порівняв себе із Міттом Ромні
Барак Обама
Фото: Lenta.ru

Президент США Барак Обама заявив, що має багато спільного з імовірним суперником на президентських виборах - екс-губернатором штату Массачусетс Міттом Ромні.

Про подібність до Ромні Обама розповів на щорічному обіді для журналістів президентського пулу. "Ми обоє вважаємо, що наші дружини - наші найкращі половинки, - заявив, зокрема, президент. - І що найприкріше, американський народ поділяє це переконання".

Також Барак Обама зазначив, що обидва політики - випускники Гарварду: "Правда, у мене один (диплом Гарварду - прим. Лента.Ру), а в нього - два. Такий сноб".

Цей жарт спровокував прихильну реакцію колишнього конкурента Ромні в боротьбі за номінацію від Республіканської партії Ріка Санторума, який на початку квітня відмовився від участі в президентській гонці. Раніше Санторум назвав снобом Обаму - коли той закликав американську молодь здобувати вищу освіту.

Барак Обама не оминув увагою і Ньюта Гінгріча, який має намір покинути боротьбу за посаду президента наступного тижня. "Тепер ви всі, напевно, чекаєте, що я перейду на іншого ймовірного суперника, Ньюта Гінгріча? - запитав президент і додав: "Ньюте, старий, час іще є".

Окрім того, чільник Білого дому докинув кілька дотепів на адресу власної адміністрації та Секретної служби, агентів якої викрили у зв'язках із повіями, а також обіграв нещодавню історію з випадково увімкненим мікрофоном, зробивши кілька зауважень із-поза лаштунків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram