ГоловнаСвіт

Імператор Японії з дружиною хочуть, щоб їх кремували

Імператорська сім'я вирішила так, щоб "не ускладнювати повсякденне життя" своїх підданих.

Імператор Японії з дружиною хочуть, щоб їх кремували
Акихито и Митико
Фото: Lenta.ru

Імператор Японії Акіхіто і його дружина імператриця Мітіко оголосили, що після смерті бажають бути кремованими. При цьому, пише The Japan Times, подружжя наполягло, щоб церемонія похорону була максимально скромною.

Управління імператорського двору, що повідомило цю новину, зазначило, що Акіхіто і Мітіко вирішили так, щоб "не ускладнювати повсякденного життя" своїх підданих.

Представник управління Сінго Хакета додав, що в мавзолеї імператора Хірохіто і його дружини Кодзюн (батьків нинішнього монарха) місця для нових могил практично не залишилося, тому й обрано кремацію. Для невеликих урн із прахом Акіхіто і Мітіко місце там наразі ще знайдеться.

Зараз управління двору роздумує над тим, як помістити урни імператора й імператриці в одну могилу. Крім того, розробляє план самої процедури похорону.

У давнину померлих японських імператорів ховали в землі, проте з VIII століття традиція змінилася: тіла монархів і їхніх дружин почали кремувати. До традиційних похоронів імператорський дім повернувся лише у XVII столітті. Відтоді померлих імператорів і їхніх дружин не кремували.

Нинішній імператор Акіхіто (125-й у династії) народився 1933 року. Трон свого батька він зайняв 1990 року. Його дружина Мітіко 1934 року народження. Разом вони живуть із 1959 року.

На початку березня 2012 року імператор успішно переніс операцію коронарного шунтування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram