ГоловнаСвіт

Перехідний уряд Лівії відправлено у відставку

Не впоралися зі складною ситуацією в країні.

Перехідний уряд Лівії відправлено у відставку
Фото: Lenta.ru

У Лівії в повному складі відправлено у відставку перехідний уряд, який очолює Абдель Рахім аль-КІБ. Головний орган влади країни, Національна перехідна рада (НПР), проголосував за висловлення недовіри Кабміну 65 голосами з 72. Причиною такого рішення названо некомпетентність членів виконавчого органу і нездатність міністрів упоратися зі складною ситуацією в країні, інформує Associated Press.

На засіданні НПР, яке очолює Мустафа Абдель Джаліль, на адресу тимчасового уряду прозвучала низка зауважень, зокрема відсутність процесу інтеграції повстанців, а також розтрата бюджетних коштів, отриманих від іноземних держав з рахунків режиму Муаммара Каддафі від продажу нафти.

Цей склад уряду пропрацював трохи більш ніж п'ять місяців, його розпущено за два місяці до проведення перших, після повалення Каддафі, національних виборів. На них лівійцям належить вибрати депутатів у 200-місні законодавчі збори - Національну асамблею, вона, своєю чергою, повинна сформувати постійний Кабінет міністрів.

Рахім аль-КІБ в ефірі державного телеканалу звинуватив НПР у саботажі роботи його кабінету і затягуванні виборчого процесу в країні. "Уряд діє дуже швидкими темпами для повернення спокійної обстановки в державі. А ПНР тільки заважає роботі Кабінету міністрів, головна мета якого - перевести країну "зі стану революції в стан нормальної держави, в якій буде гарантовано і безпеку, й інтереси її громадян", - сказав він.

Спостерігачі зазначають, що після відставки тимчасового уряду шанси на організацію процесу голосування у встановлені терміни сильно знижуються.

Перехідний уряд Лівії сформовано в листопаді 2011 року, через місяць після закінчення громадянської війни, під час якої було повалено режим Муаммара Каддафі. Основними завданнями Кабінету були підготовка до виборів у Національну асамблею, а також відновлення нафтовидобування і сил безпеки країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram