ГоловнаСвіт

Єврокомісія подасть до суду на Угорщину

ЄК хоче змусити країну змінити законодавство.

Єврокомісія подасть до суду на Угорщину
Фото: xakac.info

Єврокомісія вирішила подати до Європейського суду позови проти Угорщини.

Єврокомісія посилює тиск на Угорщину в конфлікті навколо державних реформ, що їх проводить правоконсервативний уряд цієї держави на чолі з прем'єр-міністром Віктором Орбаном. 25 квітня Комісія ЄС вирішила подати до Європейського суду позови проти Угорщини, звинувативши її в порушенні європейських угод.

"У такий спосіб ми хочемо змусити Угорщину змінити законодавство", - заявив представник Єврокомісії.

Позови, які подасть Комісія ЄС як гарант дотримання європейських угод, стосуються нових угорських законів, які, на її думку, позбавляють незалежності органи юстиції, а також уповноваженого з захисту приватних даних. Поступки, на які йде Будапешт, Брюссель вважає недостатніми. Якщо Угорщину визнають винуватою, їй загрожуватимуть великі грошові штрафи, повідомляє Deutsche Welle.

Між тим, третє конфліктне питання - про незалежність емісійного банку - після отримання відповідних обіцянок Будапешта вважають урегульованим. Представник Єврокомісії повідомив, що тепер переговори з Будапештом про надання Угорщині фінансової допомоги може бути відновлено. Угорщина терміново потребує кредитів, проте Міжнародний валютний фонд (МВФ) кілька місяців тому припинив із нею переговори через заперечення Єврокомісії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram