ГоловнаСвіт

У Сирії вбивають медичних рятувальників

Роботу рятувальних служб у Сирії ускладнюють військові сутички.

У Сирії вбивають медичних рятувальників
архивное фото
Фото: barev.net

Волонтера сирійського арабського Червоного Півмісяця було вбито, ще трьох інших поранено під час виконання обов'язків у місті Дума на околиці Дамаска.

Про це повідомляє Reuters у четвер, 26 квітня, з посиланням на Міжнародний комітет Червоного Хреста (МКЧХ).

"Ми засмучені й дуже вражені смертю Мохаммед аль-Кадраа. Це вже третій смертельний випадок за участю Червоного Півмісяця менш ніж за вісім місяців", - заявив президент сирійського арабського Червоного Півмісяця, лікар Абдул Рахман аль-Аттар.

Згідно із заявою МКЧХ, Кадраа застрелили у вівторок в автомобілі, чітко позначеному емблемою Червоного Півмісяця.

Державне інформаційне агентство Сирії повідомило, що Кадраа вбила збройна терористична група, яка відкрила вогонь по машині швидкої допомоги, що належить Червоному Півмісяцю. Але ніякої конкретної інформації про групу агентство не надало.

МКЧХ і сирійський арабський Червоний Півмісяць засудили таку неповагу до медичних рятувальних служб у Сирії. МКЧХ також наголосив, що гуманітарна робота Червоного Півмісяця і Червоного Хреста завжди вимагає поваги всіх ворогуючих сторін.

Повстанці, які намагалися протягом року повалити президента Сирії Башара аль-Асада, заявили, що урядові війська ведуть артилерійський вогонь по Думі впродовж останнього тижня. Так сирійська армія порушує мирну угоду, яка набула чинності 12 квітня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram