ГоловнаСвіт

Південна Корея на першому місці за кількістю пластичних операцій

"У пластиці присутній національний колорит".

Південна Корея на першому місці за кількістю пластичних операцій
Фото: MEDdaily

Вважають, що в Штатах і Бразилії найвищі показники популярності пластичних операцій. Однак останній звіт Міжнародного товариства пластичної хірургії (ISAPS) показує зовсім іншу картину.

На першому місці виявилася Південна Корея. Тут найбільший ринок косметичних процедур у світі. Приміром, 20% жінок віком 19-49 років, які проживають у Сеулі, зізналися: вони пережили пластичну операцію.

Найпопулярніша процедура - пластика верхніх повік, що дозволяє візуально збільшити очі, ліпопластика (видалення жирових відкладень за допомогою звукових хвиль) і ринопластика. А з менш інвазивних технік попитом користуються ін'єкції ботокса і лазерна епіляція.

Загалом за 2010 рік в Азії проведено 5,8 мільйона операцій. А в США - 4,5 мільйона. Зростання популярності пластики в Кореї експерти пов'язують із розвитком індустрії поп-музики, адже багато пацієнтів клінік посилаються на фотографії "зірок", коли приходять до лікаря. До речі, торік Міністерство освіти випустило для старшокласників буклет, в якому йдеться про небезпеки "синдрому пластичної хірургії".

Попри це, це явище однозначно має національний колорит. Наприклад, у Бразилії в сім разів частіше проводять операції з корекції форми сідниць і в п'ять разів - вагінальну пластику. У Греції операції зі збільшення статевого члена в десять разів популярніші, ніж в інших країнах.

Що стосується загальної статистики, то в першу десятку країн із найбільш розвиненим ринком пластики, за даними ISAPS, входять (за зменшенням) Південна Корея, Греція, Італія, Бразилія, Колумбія, США, Тайвань, Японія, Франція і Мексика. Росія розташовується на 23-му місці. Їй поступаються тільки Китай та Індія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram